tehnična podpora

Imate tehničen izziv? Tukaj smo izključno zaradi vas. Ena izmed ključnih lastnosti blagovne znamke Robust je strokovno podkovana tehnična ekipa svetovalcev, ki vam bo priskočila na pomoč. Vaše zadovoljstvo je naša garancija za uspeh.

REŠITVE VAŠIM TEHNIČNIM IZZIVOM

Vse ali nič. Vmesnih poti ni. Vrednost naše blagovne znamke zavisi od tega, koliko in kakšno unikatno vrednost lahko ponudimo Vam, uporabnikom. Produkti blagovne znamke Robust imajo zgolj en cilj, vaš izziv pretvoriti v rešitev.

100 % strokovni # 1

“Strokovnost & igrivost!” Ekipa strojnih inženirjev, monterjev na proizvodnih linijah in končne kontrole skrbi, da so produkti gozdarske opreme in reciklažnih strojev, kot so drobilniki za odpadni les, odpadno plastiko, industrijske odpadke in ostale odpadne materiale popolnoma skladni s filozofijo blagovne znamke Robust o doseganju unikatne vrednosti za uporabnika.

100 % invoativni #2

“Inovativnost & radovednost!” Lasten razvojno raziskovalni oddelek programskega krmiljenja temelji na načelih intuitivnega delovanja in strojnega učenja ter omogoča uporabniku hitro adaptacijo novonastali situaciji in optimizira delovanje reciklažnega stroja, kot je denimo drobilnik odpadnega lesa, odpadnih in zavrženih kosov tekstila, računalniške opreme in ostalih strojnih rešitev za zmanjšanje volumna odpadnih surovin.

100 % dosegljivi #3

“Tukaj smo, da nudimo podporo!” Programski paket Bover Premium uporabniku omogoča optimizacijo nastavitev vodenja ali odpravo morebitne napake na daljavo pri drobilnikih in ostalih reciklažnih strojih blagovne znamke Robust, ki omogočajo zmanjševaje volumna odpadnim surovinam.

100 % ROBUST #4

“Uspešni smo, ker imamo nadzor!”

Z lastnim proizvodnim obratom imamo popoln nadzor nad celotnim proizvodnim procesom, kar nam omogoča dosledno visoko kakovost gozdarske opreme in reciklažnih strojev.

PRODAJNA MREŽA

STROKOVNA IN ZANESLJIVA PRODAJNA MREŽA

Ena od naših glavnih prednosti je strokovno podkovana in zanesljiva mreža trgovcev gozdarske opreme in reciklažnih strojev. Strokovno usposobljen kader naših partnerjev po celem svetu zagotavlja nemoteno delovanje naših naprednih tehnologij v industriji gozdarske in reciklažne tehnike.

NASVETI ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE

SPLOŠNA POGOSTA VPRAŠANJA

Ker ste avanturist po duši in se pogosto sami soočate z izzivi, naj vam s pogostimi vprašanji in odgovori olajšamo upravljanje s stroji blagovne znamke Robust.

Za zagotavljanje pravilnega delovanja in dolge življenjske dobe strojne tehnike je dobro vedeti, na katere ključne elemente je treba biti še posebej pozoren.

DROBILNIKI

kako zamenjam olje v hidravličnem agregatu? #1

Pred začetkom del najprej poskrbite za vse potrebne varnostne ukrepe. Izključite agregat, da se hidravlično olje (v kolikor je v sistemu ) ohladi, da s tem preprečite morebitna tveganja za opekline. Uporabite primerno opremo, da izpraznite staro olje iz hidravličnega agregata/sistema in pazite, da pri tem upoštevate vse potrebne okoljske zahteve. Uporabite olje, ki ustreza specifikacijam proizvajalca hidravličnega agregata za konkreten model stroja blagovne znamke Robust. Uporaba neustreznega olja lahko povzroči okvare in zmanjša učinkovitost hidravličnega sistema.

kako zamenjam vodila na potiskalu drobilnika? #2

Zagotovite varnost – izklopite napajalnik, pritisnite gumb STOP, odstranite ključ! Odvijte vse vijake stranskih tesnil in spodnjega tesnila, ki napenjajo tesnilo. Odstranite vse vijake stranskih tesnil in spodnjih tesnil, ki pritrjujejo držala tesnil na potiskalu. Odstranite levo in desno navpično tesnilo, skupaj s spodnjim tesnilom. Odvijte vse vijake zgornjega vodoravnega prečnega tesnila. Odstranite zgornje vodoravno tesnilo skupaj z držalom. Zamenjajte tesnila z novimi, prav tako zamenjajte vzmeti. Vzmetne osi predhodno rahlo namastite z mastjo (npr. Litij, aluminij ali grafit). Izvedite montažo v obratnem vrstnem redu. Preverite delovanje potiskala in tesnila. Namestite sprednjo ploščo potiskala in zobato letev potiskala (če je nameščena kot dodatna oprema). 

Za zamenjavo vzdolžnih vodil najprej odstranite obe stranski plošči na zadnjem delu drobilnika. Odstranite sprednje omejevalnike vzdolžnih vodil. Odvijte vijake. Odstranite nosilne letve ter spodnje vodilo. Vstavite nova vodila in letve. Namestite sprednje omejevalnike vzdolžnih vodil in obe stranski plošči. S pomočjo vijakov zmerno nastavite zgornje vzdolžno vodilo, tako da se tesno prilega zgornjemu robu potiskala. Izvedite nastavitev vodil v skladu z navodili za nastavitev stranskih vzdolžnih vodil zgoraj. Zaženite drobilnik in po nekaj minutah preverite nastavitve.  

kako obrnem rezilno orodje na drobilniku? #3

Rezilne nože lahko zavrtite trikrat, preden jih je potrebno zamenjati. Najlažji dostop do rezilnih nožev je s strani sita. Zagotovite varnost – izklopite napajalnik, pritisnite gumb STOP, odstranite ključ! Odstranite vrata od sita (s tem izključite varnostno stikalo). Odstranite sito. Očistite glave vijakov rezilnih nožev (rotor obračajte s škripcem – pazite, da si ne poškodujete prstov). Odvijte vijake z lahkim tapkanjem (vijaki so prilepljeni, da se prepreči popuščanje). Odstranite rezilne nože, jih očistite in tudi pritrdite. Obrnite rezilne nože in jih zategnite. Uporabite vijačno lepilo (npr. Loctite, Kemiskol ali podobno). Zategnite z navorom med 130 in 140 Nm. Preden končno zategnete, se prepričajte, da so robovi rezilnih nožev popolnoma vzporedni z robovi rezilne letve ter da je razpon popolnoma enakomeren in čim manjši. Priporočamo zračnost med noži in kontra letvijo od 0,3mm do 1 mm. Obrnite rotor, da preverite neoviran prehod rezilnih nožev skozi rezilne letve. Ko se rezila obrabijo, naročite nova pri dobavitelju drobilnika.  

kako nastavim lomilne letve na sito drobilnika? #4

Odstranite vrata sita (s tem izklopite varnostno stikalo). Lomilne letve z vijaki pritrdite na luknje z navoji, ki jih najdete na rebrih sita. Položaj lomilnih letev je možno nastavljati in s tem vplivati na dolžino izstopne granulacije.     

cEPILNIKI

Ali je možna naknadna vgradnja vitla na cepilnik? #1

Pred začetkom del najprej poskrbite za vse potrebne varnostne ukrepe. Izključite agregat, da se hidra

Da, naknadna vgradnja vitla je možna.  

To seveda velja za modele cepilnikov, pri katerih je vgradnja vitla nasploh mogoča. Pod te spadajo vsi modeli cepilnikov, razen modela R13t. 

Priporočljivo je, da vgradnjo izvede ROBUST d.o.o., v nasprotnem primeru morebitne kasnejše težave na vitlu ali povezanih delih ne bodo upoštevane kot predmet reklamacije.  

Za izvedbo vgradnje je cepilnik potrebno pripeljati na lokacijo podjetja ROBUST. V kolikor boste potrebovali pomoč pri organizaciji transporta v obe smeri vam stojimo na razpolago.  

Vgradnja se praviloma izvede v roku nekaj delovnih dni, odvisno od zasedenosti kapacitet montaže. 

Za vgradnjo predhodno kontaktirajte ekipo podpore ROBUST, da boste prejeli vse potrebne informacije, prav tako pa bomo skupaj uskladili vse podrobnosti.   

Ali je možno vitel z ročnim upravljanjem predelati v vitel z daljinskim upravljanjem? #2

Da, predelava vitla z ročnim upravljanjem v vitel z daljinskim upravljanjem in obratno je možna. 

Priporočljivo je, da predelavo izvede ROBUST d.o.o., v nasprotnem primeru morebitne kasnejše težave na vitlu ali povezanih delih ne bodo upoštevane kot predmet reklamacije.  

Za izvedbo predelave je cepilnik z vitlom potrebno pripeljati na lokacijo podjetja ROBUST. V kolikor boste potrebovali pomoč pri organizaciji transporta v obe smeri vam stojimo na razpolago.  

Predelava se praviloma izvede v roku enega delovnega dneva, odvisno od zasedenosti kapacitet montaže. 

Za predelavo predhodno kontaktirajte ekipo podpore ROBUST, da boste prejeli vse potrebne informacije, prav tako pa bomo skupaj uskladili vse podrobnosti.   

Kako JE Z ZAMENJAVO oLJA IN FILTRA? #3

Dosledna zamenjava olja in filtra zagotavlja konstantno ustreznost olja in s tem optimalno delovanje cepilnika.  

Olje se sčasoma obrabi in izgubi svoje lastnosti.  Olje zaradi gretja in kondenzacije izgubi svojo viskoznost, hkrati pa v sistem postopoma uhaja nečistoča, kar povzroča slabše delovanje cepilnika in lahko v določenih primerih privede do okvar. Priporočljivo je, da se pri menjavi olja hkrati zamenja tudi filter in tesnilo.  

ROBUST cepilniki standardno vsebujejo hidravlično olje tipa ISO VG 32 HVLP. 

Priporočeno je, da olje in filter prvič zamenjate po 100 urah delovanja. 

Redni cikel menjave hidravličnega olja in filtra opravite vsaki dve leti ali po 500 urah delovanja cepilnika, odvisno kateri pogoj je izpolnjen prej. 

Za pravilen postopek zamenjave olja in filtra je ključnega pomena, da sledite navodilom za uporabo in vzdrževanje, ki spadajo k cepilniku. V primeru kakršnih koli nejasnosti se obrnite na ekipo podpore ROBUST.  

KAKO PREGLEDAM NIVO OLJA? #4

Pred pregledom nivoja olja vodite sekiro v skrajni zgornji položaj, nato izključite traktor ali elektromotor cepilnika. Preverite nivo olja na kontrolnem steklu. Manjkajoče olje dolijte na nalivnem mestu rezervoarja do višine kazala nivoja olja.

“Redno vzdrževanje in pravilna uporaba podaljšujeta življenjsko dobo vaše opreme. Skrbno ravnajte z njo in sledite navodilom, da bo delovala brezhibno in varno.”

AKTUALNI KATALOGI

KATALOGI IZDELKOV

PDF | 322 KB

PDF | 322 KB

PDF | 322 KB

PREDNOSTI

vzdrževalni paketi

imate dodatna vprašanja?

Da bi vam lahko ponudili čim kakovostnejšo rešitev, nam poleg podrobnega opisa tehnične težave, navedite tudi model stroja, serijsko številko, število obratovalnih ur (v kolikor stroj to omogoča) in leto izdelave.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.