EMBALAŽA

Recikliranje odpadne embalaže je pomemben del prizadevanj za zmanjšanje vpliva odpadkov na okolje in prehod na krožno gospodarstvo.

Odpadna embalaža je embalaža, ki je ni več mogoče uporabljati ali je postala odpadek po tem, ko je izpolnila svoj prvotni namen. Vključuje različne materiale, kot so plastika, steklo, kovine, papir in karton, ki se lahko reciklirajo ali predelajo na druge načine.

Leta 2020 je v povprečju vsaka oseba v EU ustvarila 34,6 kg odpadne plastične embalaže, od tega je bilo recikliranih 13,0 kg, kar ustreza stopnji recikliranja 38%.

rezultat recikliranja

Stopnje recikliranja se razlikujejo med državami članicami EU, pri čemer imajo države, kot so Češka, Španija in Nizozemska, stopnje blizu 50%. Leta 2019 je devet držav članic EU recikliralo več kot polovico svojih odpadkov iz plastične embalaže.

EU je vzpostavila pravila o embalaži in odpadni embalaži, ki vključujejo cilje recikliranja in zahteve za reciklirano vsebino. Ta pravila so zasnovana za reševanje naraščajočih količin odpadne embalaže in za usklajevanje nacionalnih ukrepov za upravljanje odpadne embalaže..

Proces

Počisti filtre

MATERIALI, KI SO LAHKO OBDELANI

  • primarna embalaža

    To je embalaža, ki neposredno obdaja izdelek in je namenjena končnemu potrošniku, na primer kozarci, plastenke, škatle.

  • sekundarna embalaža

    Ta embalaža združuje več primarnih pakiranj, kar olajša ravnanje, prevoz in predstavitev izdelkov, na primer škatle ali folije.

  • terciarna embalaža

    Sodi, zaboji, ročke, vreče, palete, škatle ali druga embalaža s sestavnimi deli, ki obdajajo ali držijo skupaj več osnovnih prodajnih enot blaga v prodajni ali skupinski embalaži, olajšajo ravnanje z blagom in njegov prevoz ter ga varujejo pred poškodbami.

referenčni objekti

Podjetje Paleta Plus d.o.o. iz Bosne in Hercegovine se ukvarja s proizvodnjo palet. Njihovo željo po ekonomičnem drobljenju ostankov poškodovanih palet, za namene pridobivanja sekancev za ogrevanje, smo pretvorili v realnost z drobilnikom Robust Reuser SD 600.

TRAJNOST JEMLJEMO RESNO!

Trajnostni razvoj omogoča prehod na bolj zelen način življenja, hkrati pa se osredotoča na problematiko izčrpavanja naravnih virov in onesnaževanje okolja. Blagovna znamka Robust se s svojo trajnostno strategijo močno zavzema za premike, ki so potrebni za razogljičenje organizacij in širše družbe.

Izvedite več

MI SMO ROBUST!

Robust smo ljudje, ki delamo prihodnost bolj zeleno. Zavzeto, predano, brezkompromisno se z našimi uporabniki borimo za lepši in boljši jutri. Naša vztrajnost in uporniški duh je izrazit, a smo mirni in preudarni. Izžarevamo strast. Izzive preoblikujemo v rešitve.

Izvedite več

PREOSTALI MATERIALI

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.