papir & karton

Po svetu se letno proizvede več milijonov ton kartonskih odpadkov. Ti odpadki vključujejo embalažo, škatle, kartonske cevi in druge izdelke, ki se uporabljajo v industriji, trgovinah in domačem okolju.

Karton je ena izmed najbolj recikliranih vrst embalaže. Recikliranje kartonskih odpadkov pomaga zmanjšati količino odpadkov, ki končajo na odlagališčih, ter zmanjšuje potrebo po sekanju novih dreves za proizvodnjo papirja.

rezultati recikliranja

Recikliranje kartonskih odpadkov ima pozitiven vpliv na okolje. Zmanjšuje emisije toplogrednih plinov, ki nastajajo pri razgradnji odpadkov na odlagališčih, ter zmanjšuje izkoriščanje naravnih virov, kot so les in voda, potrebni za proizvodnjo novega kartona.

Recikliranje kartonskih odpadkov ustvarja delovna mesta v industriji recikliranja ter prispeva k krepitvi lokalnega gospodarstva. Ponovna uporaba kartonskih materialov zmanjšuje tudi stroške proizvodnje in embalaže za podjetja.

Proces

Počisti filtre

MATERIALI, KI SO LAHKO OBDELANI

  • karton

    Veliko gospodinjstev ustvari odpadni karton iz embalažnih materialov, kot so kartonske škatle od dostav, škatle za žitarice, škatle za robčke in druga embalaža za potrošniške izdelke. Odpadni karton se običajno zbira v reciklažnih centrih ali objektih za ravnanje z odpadki, kjer se sortira, obdeluje in reciklira v nove izdelke ali materiale.

  • papir

    Pisarne proizvajajo velike količine odpadnega papirja iz natisnjenih dokumentov, fotokopij, zavrženih osnutkov, zvezkov in drugih papirnatih materialov, ki se uporabljajo za administrativna opravila. Izobraževalne ustanove ustvarjajo odpadni papir iz učbenikov, delovnih listov, nalog, zvezkov in drugih izobraževalnih materialov, ki jih uporabljajo učenci in učitelji.

  • EMBALAŽA

    Trgovci uporabljajo kartonsko embalažo za pakiranje izdelkov, ki jih prodajajo, kot so živila, gospodinjski izdelki, oblačila in druge potrošniške dobrine. Odpadna kartonska embalaža se pogosto najde v zadnjih prostorih trgovin ali skladiščih. Podjetja, ki proizvajajo blago ali izdelke, pogosto uporabljajo kartonsko embalažo za pakiranje in prevoz svojih izdelkov. Odpadna kartonska embalaža se lahko pojavi na mestih proizvodnje ali distribucijskih centrih.

  • KARTON V ROLI

    Karton v roli je ostanek, ki nastane, ko porabimo folijo za ovijanje in zaščito izdelkov. Sekundaren pomen lahko karton v roli pridobi v kolikor ga ponovno uporabimo in mu ponovno dodamo raztegljivo folijo ali pa ga recikliramo, ter na ta način poskrbimo za cenejšo manipulacijo oz. transport za kasnejši proces ponovne uporabe.

referenčni objekti

Podjetje Paleta Plus d.o.o. iz Bosne in Hercegovine se ukvarja s proizvodnjo palet. Njihovo željo po ekonomičnem drobljenju ostankov poškodovanih palet, za namene pridobivanja sekancev za ogrevanje, smo pretvorili v realnost z drobilnikom Robust Reuser SD 600.

TRAJNOST JEMLJEMO RESNO!

Trajnostni razvoj omogoča prehod na bolj zelen način življenja, hkrati pa se osredotoča na problematiko izčrpavanja naravnih virov in onesnaževanje okolja. Blagovna znamka Robust se s svojo trajnostno strategijo močno zavzema za premike, ki so potrebni za razogljičenje organizacij in širše družbe.

Izvedite več

MI SMO ROBUST!

Robust smo ljudje, ki delamo prihodnost bolj zeleno. Zavzeto, predano, brezkompromisno se z našimi uporabniki borimo za lepši in boljši jutri. Naša vztrajnost in uporniški duh je izrazit, a smo mirni in preudarni. Izžarevamo strast. Izzive preoblikujemo v rešitve.

Izvedite več

PREOSTALI MATERIALI

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.