plastika

Plastika je s svojo vsestranskostjo in masovno proizvodnjo, postala simbol pretirane potrošnje in onesnaževanja okolja. Kljub temu se je razvoj postopkov recikliranja plastike izkazal za ključno orodje v boju proti temu globalnemu izzivu. Plastični odpad je mogoče ponovno uporabiti s drobljenjem, pranjem in nadaljnjim ustvarjanjem granulata za proizvodnjo recikliranega materiala.

Robust Reuser ima v smojem prodajnem asortimaju kopicu univerzalnih in inovativnih rešitev, ki pripomorejo k kvalitetnem recikliranju najrazličnejšega plastičnega odpada kot so, PP, PE, PET, HDPE, ABS, PS, PA, PVC v najrazličnejših oblikah.

rezultat recikliranja

Zaradi nabora različnih sistemov rezilnega orodja, oblike in premera rotorjev, velikosti in hitrosti hidravličnih sklopov, stroje lahko individualno oblikujemo po potrebah in željah uporabnika, ter s tem dosežemo maksimalno kapaciteto in homogenost plastičnega drobljenca ali granulata.

Z drobljenjem plastičnih odpadkov lahko pomagamo ublažiti okolijsko onesnaženje in zmanjšati izčrpavanje prostora na odlagališčih. 

Proces

Počisti filtre

MATERIALI, KI SO LAHKO OBDELANI

  • PET

    Drobljenje PET plastike, ki se običajno uporablja za izdelke, kot so plastenke in posode, je bistven del procesa recikliranja. Cilj drobljenja je zmanjšati velikost PET plastike, da se olajša njeno rokovanje in predelava. To prav tako pomaga pri učinkovitem ločevanju materialov med procesom recikliranja.

  • HDPE

    Drobljenje plastike HDPE (polietilen visoke gostote) je pomemben del procesa recikliranja tega trpežnega in široko uporabljenega materiala. Industrijski drobilniki Robust Reuser zdrobijo sortirano HDPE plastiko in s tem čiščenje in predelavo. Očiščene kose HDPE plastike se nato lahko granulirajo v enotne pelete, ki se lahko uporabijo kot surovina za proizvodnjo novih izdelkov HDPE.

  • ABS

    Drobljenje ABS plastike (akrilonitril butadien stiren) je pomemben postopek recikliranja za ta trpežen in udarno odporen material. Odpadki ABS plastike so pogosto iz izdelkov, kot so ohišja elektronike, avtomobilski deli ali igrače.

  • PE

    PE plastika, ki vključuje vrste, kot so HDPE (polietilen visoke gostote), LDPE (polietilen nizke gostote) in LLDPE (linearni polietilen nizke gostote), se pogosto uporablja v izdelkih, kot so plastične vrečke, folije in posode. S procesom drobljenja omogočimo lažje čiščenje materiala, nadaljno granulacijo in posledično povrnitev granulata v ponovni proizvodni postopek.

referenčni objekti

Podjetje Paleta Plus d.o.o. iz Bosne in Hercegovine se ukvarja s proizvodnjo palet. Njihovo željo po ekonomičnem drobljenju ostankov poškodovanih palet, za namene pridobivanja sekancev za ogrevanje, smo pretvorili v realnost z drobilnikom Robust Reuser SD 600.

TRAJNOST JEMLJEMO RESNO!

Trajnostni razvoj omogoča prehod na bolj zelen način življenja, hkrati pa se osredotoča na problematiko izčrpavanja naravnih virov in onesnaževanje okolja. Blagovna znamka Robust se s svojo trajnostno strategijo močno zavzema za premike, ki so potrebni za razogljičenje organizacij in širše družbe.

Izvedite več

MI SMO ROBUST!

Robust smo ljudje, ki delamo prihodnost bolj zeleno. Zavzeto, predano, brezkompromisno se z našimi uporabniki borimo za lepši in boljši jutri. Naša vztrajnost in uporniški duh je izrazit, a smo mirni in preudarni. Izžarevamo strast. Izzive preoblikujemo v rešitve.

Izvedite več

PREOSTALI MATERIALI

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.